Nyheter

Normer och värderingar under lupp

2010-04-08 kl. 11:37
|
Skrivet av Lina Segerblom

Mngfaldsdagarna

KAU. Den 22-23 april är det återigen dags för allmänhet, studenter och personal att ta del av Mångfaldsdagarna på Karlstads universitet. I år är det dessutom 5-årsjubileum för evenemanget, som arrangeras av Karlstad Studentkår, Karlstads universitet och Karlstad kommun.
– Syftet är att sätta normer och värderingar under lupp, säger Dan Edvinsson, projektledare.

dan_edvinssonI år är arrangemanget mer koncentrerat, och på programmet finns föreläsningar ur olika perspektiv blandat med workshops och utställningar. Tanken är att blanda lokala förmågor med mer nationellt kända kulturutövare för att lyfta begreppet mångfald och se det ur olika synvinklar.

– Dagarna kommer att innehålla allt från en annorlunda föreläsning om tillgänglighets- och bemötandefrågor med Lars-Göran Wadén till en paneldebatt om ”Mångfald i betong”. Paneldebatten förs mellan politiker och boende på Kronoparken, och frågan som diskuteras är huruvida Kronoparken är ett exempel på misslyckad bostadspolitik eller lyckat urbant utvecklingsarbete, säger Dan.

Den mest besökta föreläsningen spås bli när språkvetaren Fredrik Lindström ska tala om svenskar och svenskhet. Den 22 april klockan 09.00 inleder Lena Grip, fil dr i kulturgeografi, Mångfaldsdagarna med en föreläsning om integrationspolitik.

Dela den här artikeln med andra
Google! Live! Facebook! MySpace! LinkedIn! TwitThis

Kommentarer

Name *
Code   
Skicka

Tipsa!

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons